Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), a anunțat că nu o va mai numi pe Claudia Florina Prisecaru în funcția de secretar general în minister. Prisecaru e acuzată că a colaborat cu Securitatea. Năsui a ținut acum să ceară scuze, deși cu doar câteva ore înainte nu a văzut nicio problemă în această situație. Întrebat, miercuri seară, despre detașarea acesteia de la Ministerul Finanțelor, Claudiu Năsui răspunsese: „Și? Nu cred că a colaborat cu Securitatea”. El a mai spus atunci că insistă pe numire deoarece nu există deocamdată o decizie definitivă pe această speță.

 

 

„Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare. (…) Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie. Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată”, a anunțat Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

Acesta a explicat că, de vreme ce Ministerul Economiei și Energiei s-au împărțit în două, la fel se va împărți și personalul. A mai precizat, de asemenea, că „unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca”.

Năsui a ținut apoi să nege, încă o dată, că familia sa a avut vreo legătură cu fosta securitate.

 

„Și?”-ul lui Claudiu Năsui, un fel de ”Altă întrebare!”

 

Miercuri seară, însă, Claudiu Năsui nu vedea nicio problemă în numirea Claudiei Florina Prisecaru în funcția de secretar general la Ministerul Economiei.Câți BANI primește o stewardesă la Wizz Air pentru o singură zi de zbor? Ce salariu încasează lunar

Într-o intervenție pentru Digi24, Năsui chiar a apărat-o pe Prisecaru și a spus că nu crede că aceasta chiar a colaborat cu Securitatea. Întrebat dacă este deranjat de verdictul de colaborare, ministrul Economiei a răspuns: „Ba da, dar nu cred că a colaborat cu Securitatea, pentru că nu are o decizie definitivă în sensul acesta. Dacă va avea, o să regândim strategia”.

„Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun”, a mai declarat Năsui.

El a admis apoi că știa despre decizia încă nedefinitivă a instanței în cazul Claudiei Prisecaru.

La insistențele moderatorului, ministrul a replicat: „Și?”.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here