Dragoş Soare, primarul municipiului Slobozia, a anunțat că a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Acesta a precizat că s-a testat pentru că avea câteva simptome ușoare, iar acum se află în izolare. Soare a mai spus că are o stare de sănătate bună.

 

Primarul din Slobozia, Dragoş Soare, are coronavirus

 

„Din păcate, în data de 3 ianuarie am fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, motiv pentru care sunt in izolare timp de 14 zile. 
M-am testat pentru că aveam câteva simptome ușoare și mă simt în continuare bine, starea mea de sănătate fiind una mai degrabă bună.

Sper ca situația să nu se agraveze în zilele următoare, dar probabil că ce a fost mai rău a trecut”,  a transmis Dragoș Soare, într-o postare pe Facebook.

Soare a ținut să sublinieze că epidemia reprezintă un real pericol. Vestea bună este că în curând va începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID-19.

„Infecția cu SARS-COV2 este un pericol real, care nu a trecut, deși rata de incidență în Municipiul Slobozia a scăzut destul de mult în ultima săptâmână.

Vestea bună este că cele două centre de vaccinare care vor funcționa în Slobozia sunt pregătite să funcționeze și că în curând va începe vaccinarea pentru persoanele cuprinse în etapa 2”, a mai scris edilul.

În finalul postării, Dragoş Soare le-a urat sănătate tuturor.Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, în județul Ialomița s-au înregistrat până acum 7.039 de contaminări cu coronavirus, din care 14 în ultima zi. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 aici este de 1,74 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. La nivel național, numărul persoanelor testate pozitiv a ajuns la 658.958. Dintre acestea, 591.596 s-au vindecat, dar 16.410 au murit.

 

Aproape 76.500 de români, vaccinați anti-COVID-19

 

Potrivit celei mai recente raportări oficiale, numărul persoanelor vaccinate anticoronavirus pe teritoriul României a ajuns la 76.400. În ultimele 24 de ore, au primit prima doză din vaccinul Pfizer – BioNTEch 17.846 de oameni.

„Etapa a doua de vaccinare estimăm că poate să înceapă după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele internate în centrele medico-sociale. La acest moment vorbim de circa 1.884 de centre medico-sociale și sunt internate aproape 40.000 de persoane în aceste centre, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Gheorghiță a precizat că un termen realist pentru debutul celei de-a treia etape e începutul lunii aprilie.

Între timp, Uniunea Europeană achiziționează încă 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech. Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a precizat că 75 milioane de doze din noua comandă vor fi disponibile începând cu al doilea trimestru din acest an, în timp ce restul vor sosi în al treilea și al patrulea.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în România pe 27 decembrie 2020.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here