Un procuror de la Direcția Națională Anticorupție a solicitat, joi, la Curtea de Apel București, majorarea pedepsei pentru Sorin Oprescu, în dosarul în care fostul primar general al Capitalei a fost condamnat în primă instanță la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșire infracțiunilor de luare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, transmite Agerpres.

Curtea de Apel București a finalizat judecarea apelului în această speță, iar joi a fost ziua pledoariilor finale.

DNA cere o pedeapsă mai mare pentru Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei

 

Procurorul DNA este de părere că Tribunalul București a dictat o pedeapsă prea blândă în cazul lui Sorin Oprescu, în raport cu faptele și cu funcția pe care a deținut-o, astfel că a solicitat o pedeapsă orientată spre maximul special prevăzut de lege.

`Prin prisma funcţiei deţinute a înţeles să pervertească actul administrativ. A înţeles să comită cele mai grave fapte prevăzute de Codul penal”, a spus procurorul anticorupție, făcând referire la fostul primar Sorin Oprescu.

De altfel, procurorul a cerut pedepse mai mari și pentru ceilalți inculpați din dosar.

În primă instanță, fostul edil fusese condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare

 

În mai 2019, Tribunalul București l-a condamnat pe fostul primar Sorin Oprescu la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, iar procesul se află în faza de apel.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat – la care a aderat și Sorin Oprescu – a înființat în administrația locală din București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Astfel, conform DNA, în 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, iar banii ar fi provenit din acte de corupție.

Se scumpesc țigările. Incredibil! Câți bani costă un pachet de la 1 aprilie

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here