Mai multe filiale județene ale USR sunt nemulțumite de felul în care s-a comportat conducerea partidului după alegeri și intrarea la guvernare, context în care mai multe organizații reclamă că Dan Barna și liderii de la centru nu ar mai avea niciun dialog cu teritoriul și nu promovează oamenii de acolo în funcțiile care revin alianței USR-PLUS după negocierile de coaliție cu PNL și UDMR, spun surse din USR pentru G4Media.ro.

Mai precis, disputa este legată de funcțiile de conducere ale unor instituții deconcentrate, instituții subordonate ministerelor conduse de miniștri USR sau companii cu capital de stat din subordinea acestor ministere.

„USR pune în funcții politice oameni care nu au nicio susținere politică. Barna nu a avut nicio întâlnire cu șefii de organizații județene după alegeri. Sunt mii de oameni care au tras în campaniile electorale, dar în posturile politice sunt promovați prieteni ai miniștrilor sau chiar PSD-iști, cum e cazul lui Claudiu Năsui, care o vrea director pe o apropiată a lui Eugen Teodorovici, care a și colaborat cu Securitatea”, a declarat un lider local pentru sursa citată.

Nemulțumirile vin să agite și mai tare apele pe fondul pregătirii pentru congresul în care USR și PLUS vor fuziona, urmând să fie aleasă noua conducere a formațiunii rezultate.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here