Deputatul PNL Gigel Știrbu îl acuză pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că nu este interesat de bunul mers al sistemului sanitar din România, ci doar de propria imagine. Într-o postare pe Facebook, liberalul scrie că dacă în spașiul public nu ar fi fost semnalat faptul că personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare nu a fost plătit de câteva luni, lucrurile ar fi rămas așa.

 

Gigel Știrbu, critici la adresa lui Vlad Voiculescu

 

Vlad Voiculescu a declarat, marți, că solicitarea de fonduri de la Ministerul Finanțelor pentru plata cadrelor medicale a fost făcută cu întârziere din cauza unui funcționar din cadrul Ministerului Sănătății.

”A fost găsit Acarul Păun!

Domnule Vlad Voiculescu, nu cred că din cauza unui funcționar din Ministerul Sănătății, de două luni, nu au fost plătite obligațiile financiare pentru personalul medical din centrele de vaccinare care stă în prima linie de combatere a pandemiei. Sistemul de vaccinare a funcționat datorită acestor eroi care zi de zi au fost acolo și nu datorită faptului că Ministerul Sănătății este condus. Dacă opinia publică nu ar fi tras un semnal de alarmă asupra acestei grave greșeli, personalul medical din centrele de vaccinare risca să nu fie plătit multe luni de acum înainte!

Domnule ministru, acest lucru nu arată faptul că e o bulibășeală în instituția pe care o conduceți, ci că nu vă interesează bunul mers al ministerului, decât atunci când presa semnalează neregulile de acolo.

Acest aspect, pe lângă multe altele, cum ar fi, de exemplu, atitudinea d-voastră vizavi de cele întâmplate la spitalul Matei Balș, ne demonstrează faptul că nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea și postările de pe rețelele social-media!”, a scris Gigel Știrbu pe Facebook.

Deputatul liberal îi recomandă astfel ministrului să se intereseze mai mult de ”sistemul sanitar românesc decât de postările pe rețele”.S-a aflat ce bifează timişorenii pe declaraţie ca să dribleze carantina

„Este grav că un înalt demnitar al României are un asemenea comportament în momentele dificile cu care se confruntă România. Cred că ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe rețele! În speranța că aceste cuvinte vor fi un semnal de alarmă pentru d-voastră, vă urez succes și spor la treabă, sper!”, a mai notat Gigel Știrbu.

Deputatul PNL Gigel Știrbu, către Vlad Voiculescu: ”Nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea și postările de pe rețelele social-media”

 

Explicația ministrului Sănătății pentru solicitarea cu întârziere a banilor de la Ministerul Finanțelor pentru plata cadrelor medicale din centrele de vaccinare 

 

Ministrul Sănătății a anunțat, marți, că au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor banii necesari pentru cadrele medicale din centrele de vaccinare și că plățile au început deja să se facă. Precizarea vine în contextul în care Ministerul Finanțelor a transmis că nu a primit nicio solicitare în acest sens de la instituția condusă de Vlad Voiculescu. În cele din urmă, acesta a explicat care a fost motivul întârzierii.

Potrivit ministrului, vina a aparținut unui „funcționar public din cadrul ministerului” Sănătății, care trebuia „să completeze o hârtie, s-o semneze și s-o dea mai departe”.

 

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here