O delegație a AUR s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a disuta cu ministrul Lucian Bode despre situația din țară în contextul protestelor anti-restricții care aau fost organizate în ultimele zile. Cu puțin timp înainte de sosirea parlamentarilor AUR, Lucian Bode spusese, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor că „aici e MAI, nu e sat fără câini. Aici nu vine fiecare când vrea și se oprește să discute cu ministrul”.

 

 

În replică, copreședintele AUR George Simion, a declarat că, din punctul lui de vedere, ”această guvernare este un sat fără câini, în care nu știe stânga ce face dreapta” și a cerut șefului MAI să anunțe cum au fost sancționați membrii Guvernului care nu au respectat regula purtării măștii de protecție.

”Cerem ministrului de Interne să spună public cum au fost penalizați miniștrii care nu respectă restricțiile: ministrul Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, și ministrul Sportului, Eduard Novak. Toți nu au purtat mască. Noi, AUR, suntem un partid care militează pentru libertate și împotriva obligativității portului măștii în spațiul public. (…)

Se pare că această guvernare este un sat fără câini, în care nu știe stânga ce face dreapta, în care se impun măsuri restrictive pe care ei, în primul rând, nu le respectă și au așteptări de la români să le respecte. Domnul de la jandarmi tocmai ne-a comunicat că ne vor aștepta înăuntru. Deci domnul Bode, acum o oră, declară ceva și acum se pregătește să ne primească. Trebuie să ne primească pentru că avem probleme cu prefectul din București, care a fost numit politic, și acest prefect a făcut aczuații grave la adresa AUR, că suntem organizatorii protestelor, că stăm în spatele protestelor. Ministrul care este deasupra prefecților trebuie să dea socoteală”, a spus George Simion.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Trei metode pentru a citi mesajele de pe WhatsApp fără ca expeditorul să vadă că i-ai dat cu SEEN

George Simion: Sigur că am avut oameni apropiați bolnavi de COVID-19

 

„Noi participăm de fiecare dată la aceste manifestări și ne asigurăm că protestatarii pașnici își pot exercita dreptul la protest. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, și la București, și la Brăila, unde au fost abuzați, amendați și bătuți”, a mai spus copreședintele AUR.

Înntrebat dacă în toată această perioadă de pandemia a avut membri ai familiei, prieteni sau alte persoane apropiate care au suferit de COVID-19, George Simion a răspuns: ”Sigur, sigur că am avut oameni bolnavi de COVID-19, dar asta nu înseamnă că, pe lângă coronavirus nu am avut persoane dragi care au suferit și de alte boli, asta nu înseamnă că nu avem persoane dragi care și-au pierdut locurile de muncă”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here