Prim-ministrul Florin Cîțu i-a transmis ministrului Sănătății să prezinte săptămâna viitoare un raport despre activitatea desfășurată în vederea pregătirii pentru al treilea val pandemic, dar și un plan de acțiune pentru perioada următoare. Cu toate acestea, potrivit unor surse Vlad Voiculescu ar fi cerut timp și va pune raportul pe masa premierului abia miercuri. Secretarul de stat Andrei Baciu a vorbit despre această situație, pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vlad Voiculescu ar fi cerut timp pentru a pregăti raportul de activitate cerut de premierul Florin Cîțu. Cum explică situația Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

 

Întrebat de ce trebuie pregătit atât de minuțios un raport de activitate, având în vedere că acolo ar fi vorba doar de enumerarea unor măsuri deja luate, secretarul Andrei Baciu susține: „Ideea acestei activități a fost în felul următor – practic, acest raport nu avea alt rol decât să fundamenteze un plan de acțiune pentru următoarea perioadă. Ideea pentru o astfel de solicitare vine și din faptul că Ministerul Sănătății și, practic, tot managementul pandemiei trebuie să survină ca urmare a unei munci în echipă, în care rolul central îl are Ministerul Sănătății și atunci este esențial, practic, și pentru celelalte domenii de activitate – pentru Ministerul Afacerilor Interne, spre exemplu – să aibă o idee… Pentru că aici este vorba despre o muncă în echipă și atunci, cumva, acest raport nu are rolul de a enumera o serie de evenimente sau de măsuri care au fost luate, tocmai pentru a genera și evidenția o oarecare continuitate”.

„Esențială este gestionarea momentelor, zilelor, săptămânilor care urmează. Practic, totul trebuie să aibă o continuitate și, din cauza faptului că sănătatea, așa cum spuneam, este pilonul central în gestionarea și managementul pandemiei, este totuși o muncă de echipă. Cheia succesului în acest efort este, practic, colaborarea interinstituțională, sănătatea fiind elementul central, dar și celelalte ministere…”, a adăugat Andrei Baciu.

Întrebat ce mai face ministrul Sănătății, secretarul de stat a răspuns: „Să știți că e o muncă foarte solicitantă la Ministerul Sănătății și, practic, cu atât mai mult cu cât vedem că sunt cazuri noi care apar de la o zi, la alta. Nu este un lucru simplu”.

Referitor la faptul că Vlad Voiculescu nu a prea mai fost văzut în spațiul public, Andrei Baciu a declarat: „Este o etapă premergătoare care este foarte solicitantă, aceea de pregătire, dar practic să știți că este o muncă extrem de mare, pentru că noi nu vorbim numai de managementul pandemiei. Vorbim și de toate celelalte chestiuni care trebuie demarate odată cu aprobarea Legii bugetului, sunt câteva chestiuni care trebuie pregătite. Practic, trebuie dat drumul la toate activitățile pe acest an. Este un volum foarte mare de activități, nu numai cu privire la managementul pandemiei”.

Maia Morgenstern: „Sunt rănită. Tremur”. Ce i s-a întâmplat celebrei actrițe

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here