Încălzirea globală nu mai este de mult timp doar un mit, în ciuda teoriilor conspiraționiste care circulă în grupurile obscure. Cifrele oficiale înregistrate pentru anul 2020 o confirmă din plin. 

Anul trecut a fost cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice în Europa. În 2020, temperatura medie a fost cu 0,4 grade Celsius mai ridicată decât în 2019, potrivit serviciului UE de monitorizare a climei, citat de EuroNews.

În Europa, datele sezoniere pentru iarna 2019/2020 și toamna lui 2020 au arătat faptul că aceste perioade au fost cele mai calde înregistrate vreodată. Mai mult, la nivel global, concentrațiile de CO2 în atmosferă au continuat să crească la nivel global. 

 

Vom avea zăpadă în iarna 2020-2021?

 

Iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând. Care sunt perspectivele pentru iarna anului 2020-2021? Roxana Bojariu, climatolog ANM, a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani”, a declarat Roxana Bojariu pentru B1.ro

Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here