Vicepremierul Dan Barna a precizat luni seară că la ora actuală Guvernul nu are în plan să introducă un lockdown general, însă spune că vor mai fi necesare niște măsuri anti-coronavirus.

Guvernul nu are în plan să introducă un lockdown, a declarat vicepremierul Dan Barna

 

„Suntem în faţa valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poţi să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, şi la nivelul populaţiei, o relaxare şi un sentiment că gata, am scăpat. Iată, vedem că nu am scăpat şi cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Or, din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot şi te asiguri că îţi scade… Nu poţi să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să îşi cumpere alimentele esenţiale şi lucrurile de care au nevoie”, a declarat Dan Barna, la TVR 1, potrivit Agerpres.

Viceprim-ministrul s-a arătat de părere că „România a reuşit să treacă relativ decent prin această situaţie, în pandemie, pentru că a luat măsurile cumva mai devreme”.

Dan Barna a vorbit și despre carantinarea Timișoarei și l-a felicitat pe primarul Dominici Fritz pentru că a făcut o astfel de propunere.

„De asta a fost şi decizia de la Timişoara. Mai bine iei o măsură nepopulară şi îl felicit pe primarul Timişoarei pentru că avut verticalitatea să ia această decizie importantă, chiar dacă oamenii i-o reproşează, pentru că, luând decizia acum, te-ai asigurat că peste două săptămâni nu o să iei o decizie care să dureze trei luni”, a adăugat vicepremierul. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here