Vicepremierul Dan Barna a vorbit, la Digi 24 despre Irina Alexe care a fost numită secretar de stat în MAI, chiar dacă ea s-a pensionat la vârsta de 42 de ani și are o pensie specială. 

“Este decizia colegilor mei din PLUS, asumată de către alianţă. Pentru decizie au existat argumente foarte bune. Irina Alexe este un profesionist în domeniul administraţiei remarcabil. Este un om care a contribuit semnificativ la ceea ce înseamnă USR PLUS şi participarea la alegeri. Este o persoană de foarte bună calitate şi aici sunt două planuri ale discuţiei.

Sunt responsabili cei care au beneficiat de un cadru legislativ păgubos – cum este acesta al acumulării pensiei cu salariul -, sunt responsabile persoanele respective care au ieşit la pensie, sub imperiul unei legi greşite? Pentru că despre asta vorbim.

Şi tocmai de asta Guvernul, prin Ministerul Muncii, are în momentul de faţă în Parlament şi eu sper să treacă într-o lună o lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Şi susţinem cu toată energia această măsură.

În momentul în care ai această reglementare, fiecare angajat poate decide dacă rămâne la pensie sau rămâne în sistemul public şi are venitul respectiv, suspendându-i-se dreptul la pensie. Şi asta e varianta morală şi corectă pe care o susţinem. Cum în egală măsură suntem cei mai puternici susţinători ai eliminării pensiilor speciale”, a spus Dan Barna, la Digi 24. 

“Ideea că sunt vinovaţi oameni care au ieşit la pensie sub o lege proastă – problema e legea proastă. Problema e o lege care permite aşa ceva, nu persoanele respective, care în momentul în care au ieşit la pensie au beneficiat de drepturile pe care le prevedea legea. Pentru că Irina Alexe nu a făcut nimic ilegal. Asta e discuţia şi până nu reparăm legea, putem să arătăm cu degetul o persoană sau alta, dar asta nu schimbă cu nimic situaţia din România.

Problema de fond e schimbarea legii, tocmai de asta avem această iniţiativă, care sper ca într-o lună de zile să devină lege: că nu mai poţi cumula pensia cu salariul la stat. Şi atunci am închis problema”, a mai spus el. 


Cine este Irina Alexe, noul secretar de stat în Ministerul de Interne

 
Irina Alexe a fost numită secretar de stat la Ministerul de Interne de către premierul Florin Cîțu, la propunerea USR-PLUS. Partidul spune că Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului, potrivit hotnews.ro.

Ea este un personaj controversat, după ce s-a aflat că în 2016 s-a pensionat la doar 42 de ani. Irina Alexe, o apropiată a liderului PLUS, Dacian Cioloș, s-a pensionat profitând de prevederile Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat. Aceasta a permis ca după 22 de ani de muncă să aibă o pensie de 13.000 de lei. Modelul noii declarații pe propria răspundere. Interdicţia de circulaţie după ora 22:00, valabilă de duminică (DOCUMENT)

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat. Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în Guvernul Cioloș.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here