Vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, miercuri seară, pe B1 TV, și susține că negocierile din coaliția de guvernare s-au concentrat pe „prioritățile acute ale României”. „Discuția a fost pe principiile prioritare și pe domeniile prioritare, n-am simțit-o ca fiind politică”, a declarat demnitarul, la „Actualitatea cu Tudor Mușat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Vicepremierul Dan Barna, despre negocierile din coaliție pentru elaborarea PNRR

 

Întrebat dacă în cadrul negocierilor pentru elaborarea PNRR fiecare minister a încercat să atragă sume mai mari către zona sa, Dan Barna a declarat: „Evident că, pe logica negocierii, fiecare minister din Guvern a venit cu propuneri și de două-trei ori, de patru ori mai mult decât suma alocată. N-o să nominalizez acum, ca să nu fac deliciul comentatorilor, dar au fost ministere care au venit cu solicitări de 14 miliarde – în program se găsesc două, două și jumătate, trei. Evident că a fost o negociere în tot acest parcurs. Pe de o parte, pentru că o parte dintre proiecte erau de fapt listă de dorințe. Când întrebam, ce proiect ai în spate – păi, avem o listă, am scris aici ce proiect să fie. Dar, dincolo de scris dorința, avem și proiect concret? Studiu, Studiu de Fezabilitate în vreun stadiu? Ah, nu! Evident că pe acelea nu le-am introdus, pentru că nu vor fi niciodată finalizate în 2026.

„Au fost câteva întâlniri și în echipa extinsă cu Președintele, au fost câteva întâlniri în cadrul coaliției, în care chiar am discutat pe categorii, pe secțiuni. Eu sunt mulțumit că rezultatul la care am ajuns e cred că cea mai bună formă de program la care puteam să ajungem”, a mai precizat vicepremierul Dan Barna, care în aceeași emisiune a vorbit și despre alocarea pentru infrastructura de sănătate.

Întrebat dacă nu cumva a existat și „o componentă politică” în discuțiile din coaliție, având în vedere că USR-PLUS are portofolii care vor beneficia în teorie de mai multe proiecte, precum Sănătatea și Transporturile, ceea ce ar putea aduce un capital de imagine, Dan Barna a afirmat: „N-a fost. Privind acum și gândindu-mă cum au decurs discuțiile în aceste luni și în ultimele săptămâni mai ales, când am finalizat draftul actual, a fost foarte puțin politică discuția, pentru că discuția a fost mai degrabă pe priorități. (…) A fost mai degrabă dezbaterea de principiu pe prioritățile acute ale României mult mai importantă, (…) tocmai pentru că, fiind cabinetul compus din miniștri de la toate partidele, discuția a fost pe principiile prioritare și pe domeniile prioritare. N-am simțit-o ca fiind politică. N-a fost politică”.

PNRR urmează să fie aprobat săptămâna viitoare.

S-a aflat ce bifează timişorenii pe declaraţie ca să dribleze carantina

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here