Vicepremierul Dan Barna reacționează după ce prim-ministrul Florin Cîțu i-a cerut să iasă în spațiul public și să spună dacă știa despre informațiile potrivit cărora numărul deceselor COVID-19 nu ar fi fost raportat corect în România și să prezinte măsurile pe care le-a luat în acest sens, dacă era informat.

 

Dan Barna: Am fost informat de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19

 

Într-o postare pe Facebook, Barna precizează că a fost informat, joi, de echipa de la Ministerul Sănătății că se fac verificări cu privire la ”posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19” și că o notă de informare în acest sens a fost transmisă încă de joi la cabinetul premierului.

”Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:

Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului că am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Dan Barna anunță că l-a informat pe Florin Cîțu cu privire la posibila reportare incorectă a deceselor COVID-19: Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe. O notă de informare a fost transmisă la cabinetul premierului

 

Florin Cîțu: Vicepremierului Dan Barna să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus

 

Anterior, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, premierul Florin Cîțu i-a cerut lui Dan Barna să vină cu explicații în contextul acuzațiilor lansate de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

”Lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate, dacă este așa. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Îi cer public să prezinte în ședința de guvern așa ceva.

Coordonatorul Ministerului Sănătății este domnul vicepremier Dan Barna. În nicio ședință de guvern nu au fost prezentate situații precum cea pe care am menționat-o nu au fost prezentate note de informare. De fiecare dată mă consult cu toți miniștrii în ședința de guvern. Au fost miniștrii care au adus note de informare cu situații dificile. De fiecare dată ne-am consultat”, a spus Florin Cîțu.

Schimbul de replici între cei doi lideri ai Guvernului vin ca urmare a declarațiilor făcute vineri dimineață de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, care a susținut că ”există indicii că există diferențe între decesele raportate, mai puține decese. Vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbate”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here