Dan Barna a declarat, luni seară, că în acest an va exista în Parlament o lege care va reglementa salarizarea din sectorul public şi că, cel mai probabil, aceasta va fi aplicată de anul viitor.

„Anul acesta va fi o lege în Parlament privind salarizarea  în sectorul public. Vom vedea de la ce moment se va  intra în vigoare. Probabil de la anul, adoptând-o anul acesta şi trebuind să existe o anumită predictibilitate. Asta este o decizie parlamentară. Dra subiectul va fi abordat fără doar şi poate, în Parlament, anul acesta”, a declarat vicepremierul Dan Barna, la Digi24, citat de News.ro.

Cât despre sporurile bugetarilor, acesta consideră că „variant logică” este ca ele să fie incluse în salarii.

„Spre asta merg şi asta este varinata logică, în care leg salariul de complexitatea şi încărcătura locului de muncă respectiv şi se iese din această logică de sporuri prin care multe instituţii de fap toată lumea ia spor şi atunci dacă toată lumea ia spor pentru o anumită caracteristică a job-ului respectiv ar fi mult mai logic ca sporul respectiv să se regăsească în structura salarială a instituţiei şi atunci lucrurile ar fi foarte clare”, a afirmat Barna.

Dan Barna, despre plata personalului medical din centrele de vaccinare: Se va face în zilele următoare

 

Personalul medical care se ocupă cu activitatea de imunizare împotriva COVID-19 din centrele de vaccinare își vor primi salariile în următoarele zile, urmând ca toate restanțele să fie recuperate în următoarea săptămână, a anunțat Dan Barna, luni seară.

“Cred că în următoarea săptămână vor fi recuperate toate restanțele. Suma este prevăzută în buget. Sunt deja 4 milioane de lei prevăzuți pentru plata pentru luna ianuarie și parțial luna februarie. Există resurse în următoarele luni.

A fost acest blocaj generat și de neadoptarea bugetului. În momentul de față avem buget. El a fost promulgat pe 8 martie. Plata se va face în zilele următoare. Ministerul Sănătății are deja această plată ca prioritate”, a declarat copreședintele USR-PLUS.

Modelul noii declarații pe propria răspundere. Interdicţia de circulaţie după ora 22:00, valabilă de duminică (DOCUMENT)

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here