Primăvara debutează cu vreme mohorâtă şi ploi slabe. Meda Andrei, meteorolog de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat, într-o intervenție încadrul Știrilor B1 TV, că în prima săptămână a lunii martie vom avea parte de o vreme schimbătoare, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului.

 

Vremea pe 1 martie în București și în țară

 

”O vreme schimbătoare, așa cum este în general, părima lună de primăvară. Începem cu un aspect mai puțin plăcut pentru că sfârșitul de februarie ne-a adus o vreme deosebit de frumoasă și acum ne mai încurcă acești nori și temperaturile care nu mai sunt chiar atât de generoase, însă ele sunt apropiate de ceea ce ar trebui să avem, în mod normal la această dată în multe regiuni din țară. Dacă ne referim la precipitații, astăzi urmează avem predominant ploi în regiunile estice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile, iar la altitudini mari se va mai depune un pic de strat de zăpadă. De asemenea, tot în zona de munte este de remarcat vântul care avea depăși 60-80 km/h, pe creste viscolind sau spulberând zăpada. Asta se va întâmpla cu precădere în prima jumătate a zilei. Temperaturile maxime de astăzi, în general între 4 și 12 grade.

În București, astăzi sunt înnorări temporare, ceea ce înseamnă că ceva mai târziu ar putea să se vadă puțin și soarele, iar de plouat, foarte slab, trecător, nimic care să ne deranjeze în mod deosebit. Temepartura maximă de la București, de 7-8 grade, în măsura în care, în mod normal temperatura normală e de 6-7 grade”, a explicat meteorologul de serviciu.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce anunță meteorologii pentru prima săptămână a lunii martie

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

În ceea ce privește vremea în prima săptămână din martie, Meda Andrei, a precizat că sunt așteptate zile plăcute, cu precipitații scurte spre sfârșitul săptămânii.

”Mâine, poimâine vor fi zile frumoase, doar cu totul izolat poate să fie puțină ploaie. Nici miercuri nu este ceva ieșit din comun, nici joi. La sfârșitul săptămânii, vineri, sâmbătă vor reapărea niște precipitații, acestea vor fi temporare, la început în jumătatea de nord a țării, apoi și în sud, oentru ca în 7 martie, din nou să se amelioreze vremea. În 8 martie, va fi o vreme destul de plăcută pe parcursul zilei, însă seara și noaptea, din nou, să revină ploile, cu o probabilitate mai mare în partea de sud-vest a țării. Prin urmare, prima săptămână de martie vine cu vreme schimbătoare și la fel va fi cam pe tot parcursul ei. Temperaturile vor fi în jurul celor normale și, în general, precipitațiile vor fi deficitare, va ploua mai puțin decât ar trebui să ploua în luna martie, în mare parte din țară.

Precipitațiile normale sunt între 30 și 50 de litri/metrul pătrat, în medie, în zonele mai joase de relief și peste 60 l/mp în zonele de munte”, a mai spus meteorologul.

”În București, până la jumătatea săptămânii și chiar până joi, inclusiv, va fi o vreme bună, tot mai caldă, poate condiții de ceață pe la începutul zilei, dar după-amiezele plăcute, cu temperaturi tot mai ridicate și un episod rapid de precipitații în data de 6 martie. Și aici, ca în restul țării, o vreme schimbătoare, cu un martie care să aibă când tendințe de primăvară spre sezon cald, dar și zile mai răcoroase, cu precipitații”, a mai precizat meteorologul Meda Andrei.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here