Cristian Tudor Popescu a susținut că pensionările la 40 și ceva de ani își au rădăcinile în regimul dictatorial de dinainte de 1989, „pentru că sunt recompensa sistemului pentru supravegherea și hăituirea cetățenilor de către aceste organe. Ăsta era rolul lor în dictatură”. Acum, e vorba de „indiferență față de soarta cetățenilor, sunt nepăsători și chiar plini de dispreț”, a mai afirmat gazetarul.

 

Cristian Tudor Popescu, despre privilegiul pensionării la 40 și ceva de ani

 

„Fac parte dintr-o rasă superioară. Aceste pensionări la 40 și ceva de ani de care nu beneficiază decât cine? Frăția Organelor, rasa asta superioară din România. Adică polițiștii, procurorii, jandarmii, bănuiesc că și ăia din serviciile speciale. Ăștia beneficiază de așa ceva. N-am auzit să beneficieze de pensie la 45 de ani un medic neurochirurg care face și el, acolo, o meserie, cât de cât. Operează în mintea omului cu bisturiul. N-am auzit ca la medici să se dea la această vârstă pensionarea”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Gazetarul a explicat apoi că, înainte de 1989, aceste pensionări erau o formă de recompensă dată de sistem celor care hăituiau cetățenii: „Aceste pensionări la 40 și ceva de ani, ca și pensiile speciale, de serviciu și așa mai departe, își au originea în sistemul dictatorial de dinainte de 1989, pentru că sunt recompensa sistemului pentru supravegherea și hăituirea cetățenilor de către aceste organe. Ăsta era rolul lor în dictatură”.

„Acum, hai să zicem că nu mai este hăituirea. Cu toate că mai este, iată ce s-a întâmplat cu cei 9 polițiști care l-au agresat groaznic pe acel cetățean. Acum este indiferența în locul acelei funcții represive. (…) Au beneficiat de acest sistem separat, de recompense, pentru a ține cetățenii sub bocanc. Sau sub cizmă. Pentru că despre asta este vorba. Iar acum, în cel mai bun caz, pentru că nu mai e nimeni să le ceară lucrul acesta, în țara asta totuși democratică, cât de cât, în care ne aflăm, atunci sunt indiferenți față de soarta cetățenilor, sunt nepăsători și chiar plini de dispreț. Asta e tot!”, a explicat apoi Cristian Tudor Popescu.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here