„Există o campanie împotriva portului măștilor în spațiul public, măsurilor de distanțare sau vaccinării. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunea unor teroriști”, declara premierul Florin Cîțu acum două zile. ”Teroriști”, un termen tare, dar cu care gazetarul Cristian Tudor Popescu este de acord.

 

Cîțu: Acțiunile împotriva măsurilor sanitare impuse de Guvern sunt similare cu acțiunea unor teroriști / Reacția lui CTP

 

Gazetarul a adus în discuție un exemplu recent: „Doamna senatoare Balena Baliverna l-a condamnat la moarte pe secretarul de stat Raed Arafat”.

„Am nimerit peste o evoluție vocală stradală, cum face dânsa, și acolo zicea așa: să plece din țara asta, deci să fie alungați, izgoniți, Fritz de la Timișoara, Iohannis și Arafat, care, de altfel, ‘e și condamnat la moarte în țara lui’. În țara lui!

Raed Arafat e cetățean român, iar această doamnă spune că e condamnat la moarte. (…) A pronunțat un fel de fatwa, cum se face printre fundamentaliștii islamici: se proclamă o astfel de fatwa, astfel încât orice credincios islamic poate să-l omoare pe respectivul individ și va fi bine plăcut lui Allah.

Deci, observați la ce s-a ajuns – la o xenofobie care amintește de sângeroșii, de groaznicii ani ’30 și începutul anilor ’40 în România, și anii ’20 chiar. E vorba aici de străinii care sunt antiromâni: Fritz, Iohannis, Arafat sunt nemți și arabi, să plece din țară! Iar Arafat e condamnat la moarte”, a explicat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Acesta a amintit și de un discurs al senatorului AUR Sorin Lavric în Parlament, pentru care acesta a fost intens criticat. Lavric a susținut că nu va înceta să-și exprime admirația pentru personaje precum Mircea Vulcănescu sau Valeriu Gafencu: „Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu şi voi continua să-i omagiez mai departe. Nu uitaţi că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declaraţii politice, iar dumneavoastră, în calitate de deputat, ştiţi că senatorul nu trebuie să dea socoteală pentru declaraţiile lui politice”.

„Știți de ce e vorba aici de Iohannis, de Fritz și de Arafat sau de semi-ungurul Orban? Pentru că n-au la dispoziție evrei! Nu mai sunt evrei în România. Sunt foarte puțini. Dacă erau, îi luau cu siguranță în colimator. N-au nici imigranți destui în România, veniți de pe undeva, din Est, pentru că și aceștia ar putea fi folosiți. Și atunci, se folosește ce se găsește: Fritz, Iohannis și arabul fugit de acasă. De aceea este vorba de terorism și se conturează din ce în ce mai clar, prin distinsa Balena Balivena, componenta violentă a acestei mișcări din România, în clipa de față”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Puțini știu acest lucru. Ce este categoria B1 la permisul auto. Ce poți conduce cu ea în 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here