Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, spune că al treilea val al epidemiei a început și că tot mai multe forme severe ale bolii COVID-19 sunt înregistrate la pacienții tineri, semn că virusul a suferit mutații.

Cristian Oancea, despre al treilea val al epidemiei și formele severe de boală la pacienții tineri

 

Într-o intervenție telefonică la Digi 24, Cristian Oancea a declarat că, după un an de pandemie, medicii sunt epuizați în primul rând psiho-emoțional și abia apoi fizic.

„Și vedem că a început al treilea val. Sperăm să nu aibă recrudescența celui de-al doilea”, a adăugat managerul spitalului din Timișoara, G4Media.ro.

Medicul susține că, în ultima perioadă, tot mai mulți pacienți tineri, cu vârste de 30-40 de ani, au „forme fulminante, agresive ale bolii, semn că virusul a suferit mutații”. Cristian Oancea a precizat că oamenii care au simptome trebuie să meargă la spital, pentru că dacă se intervine la timp pot fi vindecați.

„Prudența și solidaritatea trebuie să ne definească în continuare”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Nelu Tătaru: Întreaga Europă se pregătește pentru al treilea val al pandemiei. Cred că nici noi nu vom scăpa

 

Cel mai probabil nici România nu va fi ocolită de al treilea val al pandemiei de COVID-19, a declarat deputatul PNL Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, care a subliniat că este în continuare important să fie respectate toate regulile de protecție sanitară.

„Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională, avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași. Avem, în acest moment, în schimb, mai multe activități reluate, printre care și școala, și deci mobilitatea în toate aceste activități trebuie să fie un factor de care să avem mare grijă”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here