Cristian Diaconescu, președintele PMP, a atras atenția asupra faptului că la conducerea unor ministere, așa-zisele ministere de castă, ar trebui să ajungă persoane cu un anumit tip de experiență și care să cunoască sistemele în cauză. Altfel, așa cum se întâmplă acum, situația pare mai mult scăpată de sub control, iar politicienii în cauză ies mai mult în spațiul public să se justifice. Momentul e cum nu se poate mai nepotrivit: suntem în plină pandemie. Diaconescu a mai susținut că ar trebui să existe o asumare din partea clasei politice pentru problemele de ani cu care se confruntă sistemul sanitar și de educație.

Declarațiile au fost făcute în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

 

Cristian Diaconescu, despre atitudinea și comportamentul miniștrilor în plină pandemie

 

Întrebat de ce premierul Florin Cîțu nu se impune pentru a aduce un specialist, un medic ca ministrul Sănătății, Cristian Diaconescu a răspuns: „În primul rând, cred că a făcut niște greșeli inițiale. Și aici speculez, dacă greșesc, îmi cer iertare. Aici mă refer la tinerii de la USR. Cu toată stima și aprecierea, nu e un comentariu politic. Fii atent când ai orgoliu să te împaci să conduci ministere de castă. Când vii dintr-o meserie onestă, în privat sau sistemul public, nu contează, și te cocoți la vârful unei instituții precum Ministerul Justiției, Sănătății sau de Externe. Nu vreau să dau lecții la nimeni, am o umilă părere ca unul care a început de jos și a ajuns ministru în două ministere de castă. De acolo am acest tip de experiență și aș vrea să transmit acest semnal”.

Despre Vlad Voiculescu, ministrul USR-PLUS al Sănătății, președintele PMP a afirmat: „Probabil că nu are pârghiile, nu știe pe ce să apese, cum se spune. Neștiind pe să apese, încearcă să demonsteze, cel puțin din comunicare, că, totuși, e în control. S-ar putea ca și experiența premierului, profesional fiind, să aibă și din acest punct de vedere un impact și se creează tensiuni plecând și de la ideea că trebuie să rămânem la Putere sau măcar puterea să nu se piardă din cauza noastră”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Ai un moment de criză, când ai nevoie de oameni de stat. Știi de la negocieri că sunt destul de dificile în coaliție: tragi la sorți secretari de stat. Dumnezeule mare… Așa ceva n-am mai auzit, cu toată prietenia. Din acest punct de vedere, momentul e neprielnic. Când ți se cere acțiune… Sigur că nu toate îi sunt direct imputabile (ministrului), dar dacă ai cunoaște sistemul, ai reuși să tragi acele fire, în așa fel încât să nu mai fie nevoie să ieși să te justifici. A MURIT fondatorul PSD! Era infectat cu COVID-19!

De fapt asta vedeți în toate ieșirile în zonele sensibile: miniștrii ies și se justifică, probabil extrem de frustrați pentru că nu doar de ei țin toate deciziile, dar ar merge sistemul de la sine, ceea ce s-ar întâmpla n-ar mai fi o problemă. 

Cel care se ocupă de vaccinare nu încearcă să se justifice. Românii sunt buni, cumsecade. Sunt oameni în regulă, stau cu zecile, cu miile de luni la vaccinare. Acceptă că e o dificultate, nu ies în stradă. Ce s-ar întâmpla dacă ar ieși în stradă să spună ”nu sunt vaccinat cum mi se-a promis și e dreptul meu la viață!”?. De data asta ar fi mult mai complicat”, a mai declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu,  în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Liderul PMP a mai susținut că ar trebui să existe un tip de asumare pentru situația din Sănătate și Educație: „Să nu uităm cine administrează școlile la nivel local. Iarăși e un studiu: 38% dintre elevii din România se află într-o situație precară din punct de vedere al posibilității de a accesa școala.  Am moștenit o situație atât de complicată de care, evident, nimeni nu e responsabil, ca și-n zona de sănătate. Până la urmă, într-un fel sau altul, să ne asumăm un anume tip de eșec. În momentul ăsta, acest eșec poate viza sănătatea și viața oamenilor. Dincolo de responsabilitatea politică, totuși, a trecut un an și ceva de când această criză e oficializată”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here