Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19, anunță europarlamentarul Cristian Bușoi. Acesta precizează că scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri:

“La propunerea comună a președintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și a mea, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat astăzi, în mod excepțional, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc cel mai probabil la începutul lunii martie și se va desfășura într-o ședință comună a celor două comisii ENVI – ITRE

Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuții controversate privind cantitățile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.

Este esențial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea și livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să își respecte angajamentele. Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech și Moderna, Agenția Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizații condiționate și pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK. Cetățenii europeni trebuie să aibă garanția accesului la toate aceste vaccinuri, care au ca scop imunizarea și oprirea pandemiei, care a schimbat lumea”, mai precizează Cristian Bușoi.

Este pentru a doua oară când CEO companiilor producatoare de vaccinuri vin pentru audieri în Parlamentul European.

“În toamna anului trecut, tot în comisiile reuite ENVI – ITRE i-am avut invitați pe liderii CureVac și Sanofi, care au răspuns întrebărilor noastre despre eficiența și siguranța vaccinurilor pe care le produc și ne-au asigurat că vor produce aproximativ 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.

Uniunea Europeană a semnat cu dezvoltatorii de vaccinuri 6 contracte, prin care cetățenilor europeni le sunt garantate peste 2,2 miliarde doze de vaccin. Companiile farmaceutice au obligația să respecte angajamentele pe care și le-au luat în fața cetățenilor europeni”, a mai precizat Cristian Bușoi.

 

 Câți BANI câștigă LUNAR un barista angajat la Starbucks România

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here