Încă un tratament experimental și-a dovedit eficiența în tratarea COVID-19. Cobaiul a fost o gorilă dintr-o grădină zoologică din San Diego, California, informează AFP. 

Winston, un mascul de gorilă în vârstă de 48 de ani a fost testat pozitiv cu COVID-19, împreună cu alte primate, în data de 11 ianuarie 2021. Infectarea a fost confirmată în urma unor probe de scaun.

Oamenii de știință au precizat astfel faptul că Winston este primul caz confirmat de transmitere naturală a COVID-19 în rândul maimuțelor antropoide. Cel care l-a infectat a fost un angajat asimptomatic de la grădina zoo.

 

Ce simptome au avut maimuțele infectate cu COVID-19

 

Simptomele maimuțelor s-au manifestat prin tuse ușoară, nas înfundat și stare de letargie. Winston, din cauza vârstei înaintate, a fost examinat sub anestezie. Acesta prezintă comorbidități, printre care se numără penumonia și probleme cu inima. 

Gorila a fost tratată cu un cocktail de medicamente pentru inimă, antibiotice și anticorpi monoclonali, fabricați în laborator. Tratamentul încă nu este folosit pe oameni, au atenționat reprezentanții grădinii zoologice. 

Winston va împlini 49 de ani pe data de 20 februarie. Este unul dintre cei mai în vârstă rezidenți ai grădinii zoo, iar specia sa este încadrată drept în pericol de dispariție. 

Potrivit cercetătorilor, maimuțele antropoide sunt predispuse la virusurilor umane. ADN-ul uman este în proporție de 98% identic cu cel al cimpanzeilor. A pus camere video în casă pentru a vedea ce face noaptea soția lui somnambulă. A rămas în stare de șoc atunci când a văzut filmarea (VIDEO)

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here