Un medic din Iaşi, care studiază în laborator noile tulpini de coronavirus, vorbeşte despre mutaţiile descoperite la pacienţii ieşeni.

Încă de la apariția primului grup de infecții la Wuhan, China, specialiștii au descoperit faptul că tulpinile de coronavirus s-au modificat lent și de la persoană la persoană s-a arătat că virusul a suferit diverse mutații.

Cel mai tare le-a atras atenția specialiștilor modalitatea prin care reacționează organismul pacienților reconfirmați pozitiv după ce au fost declarați vindecați. Mutația 314 din genomul viral face ravagii la Iași, potrivit bzi.ro.

Medicii ieşeni explică cum este posibilă reinfectarea cu noul virus COVID-19 şi cu ce tip de mutaţie ne confruntăm:

La pacienții reconfirmați pozitiv la infecția cu coronavirus putem discuta despre două aspecte. Putem vorbi despre o reinfecție cu o nouă tulpină a coronavirusului, o mutație nouă a tulpinii cu care a fost inițial infectat. Numeroase studii arată faptul că ne confruntăm cu mutația 314 din genomul viral în cazul acestor pacienți. Reinfecția cu COVID-19 este ca un lanț la care s-au inversat verigile. Totodată, în a doua situație, putem discuta despre pacienți cu testul PCR pozitiv, asimptomatici. Organismul acestor pacienți poartă încă virusul, dar nu au simptome. Aceștia pot avea testul PCR pozitiv chiar și după o lungă perioadă de timp după ce au fost externați din spital”, spune dr. Cătălina Luncă, medic primar medicină de laborator la Centrul Regional de Sănătate Publică din Iași.

Specialiştii avertizează că virusul se poate reactiva şi devine mult mai agresiv din cauza noilor mutaţii, iar organismul fiind deja epuizat după prima luptă cu virusul poate fi afectat mult mai grav. Virusul rămâne în organism, chiar dacă testul PCR este negativ. 

Medicul ieşean afirmă că abia după ce va creşte imunitatea populaţiei o să ne putem gândi la o scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus, iar asta o să mai dureze.

 

Şi-a injectat venin de viperă vreme de 20 ani. Apoi, medicii l-au testat şi au descoperit ceva uluitor la el

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here