Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, face noi precizări cu privire la excluderea Dianei Șoșoacă din formațiunea pe care o conduce. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, Claudiu Târziu a spus că George Simion, celălalt lider AUR, a fost de acord cu excludere, contrar afirmațiilor Dianei Șoșoacă, potrivit căreia, Simion nu a avut nicio legătură cu această decizie.

 

Claudiu Târziu, despre excluderea Dianei Șoșoacă din AUR: George Simion a fost de acord

 

Întrebat dacă AUR e în pragul unei scindări , Claudiu Târziu a răspuns: ”Nici vorbă. George (Simion – n.r.) a fost de acord cu excluderea Dianei Șoșoacă. Toată lumea din Biroul Național de conducere a fost de acord cu excluderea ei. Era, practic, o chestiune de timp. De multă vreme se tot adunau deparajele dânsei și în ciuda eforturilor consistente pe care le-am făcut cu toții de a o ajuta să se adapteze statutului de parlamentar și de membru AUR, nu am reușit să o aducem la un comportament cât de cât acceptabil pentru toată lumea.  Era în mod evident cazul să luăm o decizie de tipul acesta. Am tot amânat-o sperând că se va întâmpla o minune, că va înțelege că una este să fii un protestatar să stradă și alta este să fi parlamentar al României, că obiectivele pe care le ai în stradă pot fi slujite cu alte mijloace din instituțiile statului. (…) Aici e nevoie de o argumentație logică, de o abordare strategică, de consultări între colegi, de un vot dat la momentul potrivit. Eu am acceptat până și tonul ridicat și vorbele mai puțin alese din discursurile publice, înțelegând că e nevoie și de puțin condiment pentru a mai scutura un pic amorțeala sălii și pentru a face savoarea publicului. Discursul, oratoria este una, iar atitudinea absolut necolegială și incalificabilă în raport cu statutul de parlamentar este alta”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Claudiu Târziu: Mi se pare că a insista pe acest subiect deja este contraproductiv

 

Întrebat, de asemenea, dacă senatorul Lavric a încercat să o lovească pe Diana Șoșoacă, parlamentarul Claudiu Târziu a răspuns: ”Nici vorbă. Dacă l-ați cunoaște personal pe Sorin Lavric, ați vedea că este un om de o delicatețe specială. (…) Este un domn în toate privințele, nu ar fi făcut asta niciodată.  Ieșirea doamnei Șoșoacă s-a petrecut la mine în birou, ieșirea a doua, după cea din plen, și, în calitatea mea de om foarte rezonabil și foarte calm n-am reușit să o determin să poarte o discuție în termeni civilizați. În orice caz, mie mi se pare că a insista pe acest subiect deja este contraproductiv pentru că ni se duce atenția pe un fapt divers în condițiile în care avem subiecte grele la ordinea zilei. Numărul de morți de la «Matei Balș» a ajuns la 20 și nimeni nu răspunde. De asemenea, bucureștenii tremură în case de frig, iar domnul primar general ridică din umeri. Astea mi se par subiecte foarte importante”.Au mutat tot oraşul într-o singură clădire. Acesta este blocul ce joacă rol de localitate

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here