Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis în dimineața zilei de marți, 5 ianuarie, un cod roșu de inundații, pentru mai multe râruri din județele Gorj, Vâlcea și Mehedinți. Atenționarea de tip cod roșu este valabilă până la ora 12.00.

 

Cod roșu de inundații în Vâlcea

 

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii şi creşterea debitelor peste limita de pericol pe râul Lotru, Vâlcea. „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe afluenții de dreapta ai Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Ionești, județul Vâlcea”, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

 

Averizarea de tip cod roșu de inundații, în Gorj și Mehedinți

 

În cursul nopții trecută, hidrologii au emis o avertizare de tip cod roșu până la ora 12.00, pentru județele Gorj și Mehedinți. Se vor înregistra inundații și scurgeri importante pe versanți, dar și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale, pe râul Motru.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul: Motru – bazin amonte S.H. Broșteni, județele: Gorj și Mehedinți”, au precizat hidrologii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here