Meteorologii au emis, miercuri, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică, ce vizează 22 de județe din centrul, sudul, sud-estul și sud-vestul țării.

 

Atenționare cod galben de instabilitate atmosferică în 22 de județe

 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, între orele 12.00 și 22.00, în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Foto: meteoromania.ro

În același timp, de miercuri de la ora 12.00 până vineri, 11 iunie, la ora 23.00, este în vigoare o informare meteo de ploi torențiale și vijelii, valabilă pentru întreaga țară.

Astfel, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.Irina Tănase rupe tăcerea despre Liviu Dragnea. S-a întâmpat în închisoare

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here