Mai bine de jumătate din teritoriul României se află, joi, sub o atenționare meteorologică cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Vizate sunt 31 de județe. Este vorba despre zone întinse din nordul, centrul sudul și sud-vestul țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

 

Mai bine de jumătate de țară, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

 

Astfel, joi, între orele 12.00 și 23.00, în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În același timp de joi, 10 iunie, de la ora 12.00, până duminică 13 iunie, la ora 23.00, va fi în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toată țara.

Foto: meteoromania.ro

 Digi | RCS RDS oferă telefoane gratis. Iată ce trebuie să faci ca să pui mâna, fără bani, pe un smartphone 5G!

Informare meteo de instabilitate atmosferică până la finalul săptămânii

 

În acest interval, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here