Tribunalul București a decis, pe 30 martie 2021, să suspende executarea hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 din Capitală prin care s-a adoptat reorganizarea unor structuri din subordinea CL, inițiativă propusă de primarul Clotilde Armand, iar suspendarea este în vigoare până când va fi judecată pe fond cererea de anulare a reorganizării.

Motivarea deciziei luate de Tribunalul București arată haosul generat de Clotilde Armand de la venirea la primărie, potrivit Stiripesurse.ro.

Judecătorii explică de ce au suspendat organigrama Primăriei Sectorului 1, instituția condusă de Clotilde Armand: Nereguli evidente și contradicții perturbă grav activitatea

 

Potrivit instanței, „există o îndoială puternică și evidentă asupra prezumției de legalitate pe care se fundamentează actul administrativ ce face obiectul cauzei”.

„Organul emitent se contrazice în cuprinsul hotărârii respective de o astfel de manieră încât nu se poate înțelege care sunt măsurile dispuse, cu claritate, când încetează, ce anume se abrogă și începând de când, constituie un temei justificat, în sensul legii, pentru suspendarea acestuia”, arată judecătorii.

Actul administrativ suspendat, explică Tribunalul București, ignoră aspecte esențiale, ceea ce ar putea duce la un blocaj total.

„În ce privește instituțiile vizate de hotărâre, prin maniera neclară de redactare a acesteia, prin nerezolvarea expresă a situației personalului și prin lipsa unei coerente de reglementare raportat la desființarea lor, le pune în situația imposibilității de funcționare și a imposibilității cunoașterii atribuțiilor proprii. (…) Instanța apreciază că executarea abruptă a unei astfel de hotărâri este de natură să perturbe grav activitatea instiutiilor vizate de desființare, să prejudicieze sever reclamanții și chiar să creeze disfuncționalități activității pârâtei”, se mai arată în motivare.

De asemenea, se apreciază că „suspendarea executării acesteia corespunde atât interesului personal al reclamanților, dar și imperativului interesului public de a avea în circuitul civil acte administrative clare și inteligibile, și de a nu executa intempestiv acte administrative incerte și care au un efect dramatic asupra societății în care autoritatea funcționează”.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here