De la alegerile parlamentare din decembrie 2020, Partidul AUR a fost ținta mai multor atacuri furibunde din partea unor adversari politici, dar și a unor analiști. Neofascismul și atisemitismul se numără printre etichetele cu care a fost atacată noua formațiune politică. Luni, 29 martie, Claudiu Târziu, copreședinte, a comentat tăios pe marginea acestui subiect. 

Târziu susține faptul că atacurile de acest tip sunt doar denigrări, afirmații fără vreun fundament solid.

„România este victima unei operaţiuni de compromitere speciale, desfăşurate de forţe mai mult sau mai puţin vizibile, o operaţiune care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist şi antisemit. O operaţiune care în acest sens a luat ca primă ţintă Partidul AUR. AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neofascist, antisemit (…)

Niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel. Mi se pare extrem de grav că persoane care deţin funcţii înalte în statul român vehiculează astfel de aserţiuni, astfel de calomnii împotriva AUR şi deci a României, pentru că Partidul AUR este a patra forţă politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei, înseamnă că şi România trebuie pusă la stâlpul infamiei, ceea ce este de neacceptat”, a mai transmis Târziu, în Parlament.

 

Primele acuzații grave la adresa AUR au venit după alegerile parlamentare 

 

Senatorul AUR a reacționat după ce Alexandru Muraru, de la PNL, a lansat acuzații dure la adresa partidului, în aceeași zi. 

„Privesc cu multă reținere afirmațiile de delimitare ale deputatului George Simion, liderul partidului AUR, grupare politică neo-fascistă, cunoscută pentru ieșirile publice xenofobe, antisemite, conspiraționiste în manifestări politice publice, stradale, pe rețelele de socializare și, mai grav, de la tribuna Parlamentului!”, a declarat Alexandru Muraru. 

De asemenea, printre cei care au făcut declarații extremiste la adresa AUR se numără și politologul Cristian Pîrvulescu. Ce program au magazinele Kaufland în perioada restricțiilor

„Ce propune AUR este neofascism și neolegionarism deschis. AUR are poziții antieuropene clare, s-a mizat pe teoriile conspirației, pe coronascepticism”, a declarat Pîrvulescu la Antena 3, în decembrie anul trecut. 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here