Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a declarat, joi seară, că nu renunţă la ideea eliminării impozitului pe salariul minim pe economie, cum a susţinut USR PLUS în campania electorală, afirmând că acest proiect ar putea fi implementat de anul viitor, începând cu agricultura.

”Absolut, este cea mai bună măsură (eliminarea impozitului pe salariul minim, n.r.)! (…) Este cea mai bună măsură pe care o putem face ca să combatem cea mai mare problemă economică a României, anume sărăcia. Este absolut realizabilă, dacă avem dorinţa politică să o facem”, a afirmat ministrul la Antena 3, citat de News.ro.

Totodată, acesta a mai spus că şi doreşte să se renunţe la impozitul pe salariul minim începând cu anul viitor, iar primul domeniu în care acest lucru să se întâmple să fie agricultura.

”Avem în Programul de guvernare, începem să o facem din 2022, într-un domeniu anume, nu vă ascund că cred şi să sper că va fi agricultura. De ce? Pentru că în agricultură sunt şi salarii mici e şi evaziune fiscală foarte mare. Lucrul acesta (…) exact asta face: elimină această evaziune, pentru că o face nerentabilă. De ce să îţi mai ascunzi, de ce să nu plăteşti salariul prin bancă şi oficial şi tot dacă nu mai e povara fiscal mare? Acea povară fiscală este ce care creează cauzele şi premisele şi încurajează această evaziune fiscală” , a precizat oficialul.

Claudiu Năsui, avertisment despre 2021: “Econmia se va resimți pentru mult timp”

Amintim că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a mai declarat că economia va continua să resimtă efectele pandemiei de COVID-19 și în anul 2021.

”Economia se va resimţi pentru mult timp, a declarat, joi seară, la Antena 3, Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei a adăugat: ”Cred că va fi în continuare un an greu, nu pot să spun altceva. Schimbările pe care le-am suferit în 2020 şi care ne-au luat prin surprindere vor continua, pentru că vaccinarea…, nu o să ajungem la acel prag de imunizare de turmă – cum se numeşte – foarte curând, din păcate”.

Claudiu Năsui a precizat că ”deocamdată senzaţia este că 2021 va fi un an afectat de pandemie”, iar ”obiceiurile noastre trebuie să rămână în continuare schimbate”.

”Statul, care timp de 30 de ani a fost parte la profit, s-au luat impozite şi a colectat biruri în perioade când mergea bine economia, acum trebuie să fie acolo, să uşureze povara asupra lor şi să ajute economia”, a mai declarat Claudiu Năsui, care a adăugat că ”statul trebuie să se transforme în principalul ajutător”.Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here