Premierul Florin Cîțu a explicat, miercuri, în conferința de presă pe care a susținut-o la finalul ședinței de Guvern, în ce condiții miniștrii își pot delega atribuțiile. Precizările prim-ministrului vin în contextul în care, în ultime perioada, mai mulți membrii ai Executivului, mai ales din partea USR PLUS, au luat decizia de a-și delega unele atribuții către secretarii de stat.

 

Florin Cîțu, despre delegarea atribuțiilor de către unii miniștri

 

“Depinde de atribuții. Este normal sa mai delegi din atributii, câteodată nu poți să ajungi la sedința de Guvern și atunci trebuie să faci acest lucru. Deci, depinde de situație”, a spus Florin Cîțu, răspunzând întrbării unui jurnalist.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ministrii USR PLUS Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui și-au delegat atribuțiile

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a delegat aproape toate atribuțiile secretarului de stat Andreea Moldovan, potrivit unui ordin semnat în data de 19 februarie. Aceasta va gestiona mai multe Direcții aflate în subordinea Ministerului și va putea semna documente în locul ministrului.

Și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, și-a delegat atribuțiile și dreptul de semnătură, pentru întregul mandat, pentru mai multe activități din cadrul ministerului.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

 

Ludovic Orban: Întotdeauna ministrul trebuie să își păstreze o parte importantă din atribuții

 

Despre acest subiect a vorbit, miercuri, și președintele PNL, Ludovic Orban, precizând că deși un ministru își poate delega atribuțiile, trebuie totuși ”să își păstreze o parte importantă” dintre acestea.

„Delegarea de atribuții către secretari de stat este o procedură legală și o procedură care a fost folosită de-a lungul timpului. În mod normal, ministrul deleagă competențe către secretarii de stat și poate să delege inclusiv dreptul de semnătură în domeniile de competență care sunt acordate secretarilor de stat. E chiar o procedură folosită, o modalitate de management democratic, care oferă delegare. Secretarii de stat, dacă  semnează ei, trebuie să semneze în conformitate cu programul de guvernare cu strategia din domeniul respectiv, cu toate planurile de acțiune din domeniul respectiv. Întotdeauna ministrul trebuie să își păstreze o parte importantă. Și eu am fost ministru și eu am delegat atribuții, mi-am păstrat partea de acte normative, de tratate, acorduri internaționale și alte domenii pe care  le-am considerat importante și de interes strategic (…) E și o chestiune de responsabilitate, chiar dacă un ministru nu semează el un act, el nu este derogat de răspundere”, a spus Ludovic Orban.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here