România este traversată de al treilea val pandemic, iar situația este îngrijorătoare în special la nivel de secții de Terapie Intensivă, unde de ceva vreme sunt internați peste 1.400 de pacienți cu coronavirus aproape zilnic. Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății, estima în finalul lunii martie că acest val trei „s-ar putea să țină o perioadă de circa șase săptămâni”, deci până în prima parte a lunii mai, când incidența cazurilor ar putea intra pe un trend descrescător.

România, în al treilea val pandemic. Cât ar putea dura, conform estimărilor făcute de Alexandru Rafila

 

„Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”, a declarat Alexandru Rafila, în 31 martie, la Digi 24, potrivit News.ro.

Tot atunci, deputatul PSD se arăta de părere că este posibil să nu fie cunoscute cifrele reale, astfel că nu se poate estima cu precizie pe ce perioadă se va întinde al treilea val pandemic.

„Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile”, a adăugat Alexandru Rafila.

El a precizat că estimarea este una personală.

„Este o estimare personală. Această estimare este legată de două elemente care.  sunt extrem de importante. Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate in momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere. O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a mai spus demnitarul.

Aproape 5.000 de cazuri noi de COVID-19, raportate la bilanțul de joi. Capitala are o incidență de 6,81

 

Potrivit celor mai recente date, pe teritoriul României au fost depistate 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2.

La bilanțul de joi, în secțiile de Terapie Intensivă din țară erau internați 1.495 de bolnavi de COVID-19.

Conform acelorași date, la nivel național, au fost prelucrate 6.907.828 de teste RT-PCR și 683.537 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 29.278 de teste RT-PCR (17.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.839 la cerere) și 11.214 teste rapide antigenice.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here