Ninsoarile au luat cu asalt România în ultimele ore, iar în cursul zilei de duminică, 10 inauarie, meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben pentru mai multe județe din țară. Avertizarea celor de la ANM a fost valabilă în cursul nopții de duminică spre luni și în timpul dimineții. Codul galben a încetat la ora 14.00, urmând o informare meteo din partea ANM, ce este în vigoare din data de 11 ianuarie, ora 12:00 până în cursul zilei de 13 ianuarie, ora 10:00.

 

Codul galben de ninsori a expirat

 

Avertizarea meteo de tip cod galben de ninsori a expriat în cursul zilei de 11 ianuarie, orele 14.00.

„Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00

Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului. Zone afectate: conform textului și hărții . În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, a fost anunțul meteorologilor ANM, cu privire la alerta de tip cod galben de ninsoare.

 

Meteorologii anunță ninsori în cea mai mare parte a țării

 Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Chiar dacă avertizarea de tip cod galben a expirat, meteorologii ANM au emis o informare ce anunță ninsori în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Carpații Meridionali.

Iformarea meteo este valabilă pentru intervalul 11 inuarie ora 12.00 până la data de 13 ianuarie ora 10.00.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 10…15 l/mp.

Vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei. Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h”, precizează ANM.

 

Vremea se răcește în cea de-a doua parte a săptămânii

 

Totodată, pe site-ul ANM, meteorologii anunță că vremea se va răci simțitor în cea de-a doua parte a săptămânii, chiar geroasă în timpul nopții.

„În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopților și dimineților. Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice”, se arată pe pagina ANM.

 

Cum va fi vremea în Capială

 

La București, vremea fi închisă până miercuri, 13 ianuarie. Temporar va mai ninge, dar se vor semnala și intervale cu lapoviță și ninsoare, dar și condiții de polei. Vântul va sufla slab, până la moderat.

 

Publicată de Administratia Nationala de Meteorologie RA pe Luni, 11 ianuarie 2021

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here