Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a făcut o serie de precizări cu privire la ambasadorii care au fost rechemați recent de la post. Aurescu spune că decizia de rechemare a fost luată având în vedere că diplomații în cauză și-au încheiat mandatul de 4 ani, existând chiar și cazuri în care această perioadă a fost depășită, informează Agerpres.

 

Bogdan Aurescu, precizări în legătură cu rechemarea de la post a mai multor ambasadori 

 

“Rechemarea ambasadorilor s-a făcut în funcţie de procesul de rotaţie obişnuit, a acelor şefi de misiuni care şi-au terminat, deja, mandatul de 4 ani de zile. Toţi şefii de misiune care au fost rechemaţi, atât anul trecut – vă aduceţi aminte că a mai existat un val de rechemări şi de numiri -, de asemenea toţi cei care au fost rechemaţi foarte recent şi-au îndeplinit, deja, mandatul cutumiar de 4 ani de zile, ba chiar şi l-au depăşit unii dintre ei cu unul sau chiar doi ani”, a explicat Bogdan Aurescu, precizând că mulți dintre diplomații rechemați de la post și-au îndeplinit foarte bine sarcinile.

 

 

Printre cei rechemați se numără Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, și George Maior, ambasador în SUA, în legătură cu care se vehiculează informația că ar putea să fie numit ambasador în Iordania.

Bogdan Aurescu a refuzat să comenteze aceste informații sau să vorbească despre activitatea lui Maior în SUA, însă a precizat că “fiecare ambasador, în parte, este evaluat în funcţie de performanţele individuale. (…) Toţi ambasadorii se întorc atunci când îşi termină mandatul cutumiar de 4 ani sau dacă au depăşit”.

Șeful diplomației române a vorbit însă despre ”progrese evidente” care au fost înregistrate în ultimii ani în ceea ce privește Parteneriatul Strategică dintre România și SUA.

”Acest progres s-a datorat unui efort combinat, dacă vreţi, atât al Centralei Ministerului Afacerilor Externe, al misiunii diplomatice de la Washington şi, de asemenea, eforturilor deosebite pe care preşedintele României le-a depus în relaţia cu Statele Unite”, a mai spus Bogdan Aurescu.
 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here