Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a precizat în cadrul unei conferințe de presă, că în acest moment sunt 114 de români blocaţi pe aeroportul din Cancun şi este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Acesta a mai spus că au fost făcute demersuri pe lângă compania Lufthansa pentru trimiterea unei aeronave mai mari care să îi aducă în Europa pe cei 114 cetăţeni români.

„În acest moment sunt 114 cetăţeni români aflaţi pe aeroportul din Cancun. Avem în total 102 cetăţeni care au fost întorşi în ţară. Suntem profund preocupați de situația cu care s-au confruntat cetățenii români care planificau vacanța în Mexic și care sunt afectați de deciziile recente ale autorităților mexicane. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, este o atitudine neprietenoasă din partea autorităților mexicane față de cetățenii români. Este o situație care riscă să ducă Mexicul la pierderea de turiști, de bani și de credibilitate ca destinație de călătorie prin astfel de acțiuni”, a afirmat ministrul român de Externe.

„Noi am semnalat deja acest lucru ambasadorului mexican la București în cursul zilei de ieri, solicitând în regim de urgență clarificarea motivelor acestor decizii și sistarea acestor măsuri arbitrare în cele mai multe cazuri. Ambasada României la Mexico City a făcut demersuri hotărâte pe lângă autoritățile mexicane și în cursul zilei de astăzi voi transmite un mesaj omologului meu mexican în care voi reitera faptul că aceste decizii nu pot să fie arbitrare, trebuie să fie foarte clar fundamentate, să aibă la bază evaluări individuale de la caz la caz. Am solicitat și voi continua o abordare transparentă și predictibilă mai ales în contextul pandemic actual”, a mai spus acesta. 

„Un consul de la Miami se va deplasa pentru a ajuta echipa care se află la fața locului”, a menționat el.

Acesta a mai spus că au fost discuţii cu Lufthansa ca să trimisă o  aeronave mai mari care să îi aducă în Europa pe cei 114 români.

„Totodată, s-au făcut demersuri pe lângă compania Lufthansa pentru trimiterea unei aeronave mai mari”, a precizat ministrul de Externe.

„Faptul că un stat suveran decide cu privire la accesul străinilor pe propriul teritoriu nu trebuie și nu poate să încalce drepturile acestora în procesul de implementare în astfel de decizii. Trebuie să fie eliminate situațiile ofensatoare, cetățenii români trebuie tratați cu respect. Apelul MAE este ca pentru moment să se evite călătoriile în Mexic”, a atras atenția Bogdan Aurescu.

114 români sunt blocaţi pe aeroportul din Cancun. Autorităţile de frontieră mexicane au instituit controale mult mai stricte, iar din punct de vedere epidemiologic, zona Mexico City este clasificată ca zonă roșie, iar zona Cancun ca zonă portocalie.

DACĂ deții această CAMERĂ de SUPRAVEGHERE arunc-o imediat! Aceasta permite atacatorilor să SPIONEZE oamenii

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here