Fenomene meteo neobișnuite sunt prognozate pentru București în orele următoare. Meteorologii au emis o prognoza meteo specială pentru Capitală, valabilă în intervalul miercuri, ora 09:30 – joi, ora 10:00, privind precipitații sub formă de ninsoare, descărcări electrice și vânt moderat. 

În acestă perioadă cerul se va înnora treptat, iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4…-1 grad. 

 

Vreme deosebit de rece, vânt, lapoviță și ninsoare în aproape toată țara

 

De asemenea, până joi la ora 10:00, în majoritatea regiunilor țării sunt așteptate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.
Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

 

Cod galben de vânt în Moldova și nord-estul Munteniei

 

Până miercuri seară, la ora 18:00 este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului înMoldova și nord-estul Munteniei.Primele fotografii cu chipul femeii care atacat-o pe Mirela Vaida. Pe cine ar fi vrut, de fapt, să lovească (FOTO)

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

 

Viscol la munte 

 

Până miercuri, la ora 21:00, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here