Meteorologii au emis, miercuri dimineață, mai multe avertizări meteorologice de vreme rea. Ninsoarea abundentă și vântul puternic pun stăpânire pe sudul și sud-estul țării. 

 

Cod portocaliu de viscol 

 

În intervalul orar 10:00-21:00 este în vigoare o alertă cod portocaliu de viscol în județele Constanța și Tulcea. Meteorologii prognozează rafale de vânt de 70-80 kilometri pe oră și ninsori însemnate cantitativ.  Zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

 

Cod galben de ninsori viscolite

 

În același interval, meteorologii au pus sub cod galben estul Munteniei și sud-estul Moldovei, unde va continua să ningă moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă neuniform și consistent, iar vântul va avea rafale în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. Sunt afectate județele Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

De asemenea, până joi dimineața, în regiunile estice și sud-estice vântul va prezenta intensificări și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.Gabi Tamaş, aproape de colaps în închisoare: ‘Sute de oameni au venit peste el’

 

Iarna se întoarce și în București

 

În București, vremea se va menține predominant închisă. La ora 10:00, grosimea stratului de zăpadă era neuniformă și măsura între 5 și 10 cm, iar până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor mai depune 1-3 cm. Astfel, până joi dimineață este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6-12 cm. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

 

Circulația mai multor trenuri, suspendată din cauza ninsorilor

 

Tot din cauza vremii rele, circulația mai multor trenuri a fost suspendată, informează B1 TV. 

CFR Călători a anunțat că, pe ruta București – Constanța, trenurile vor circula cu locomotive diesel în locul celor electrice. Tot pe această rută, astăzi, vor fi suspendate mai multe trenuri. La fel şi pe traseul Buzău – Constanţa.

Alte garnituri vor avea opriri suplimentare, a mai transmis CFR Călători. 

Călătorii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor, în perioada codului galben de vreme severă.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here