În timp ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit vineri în cadrul ședinței Consiliului Municipal despre tragedia care a avut loc la Institutul Matei Balș, liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, încerca să forțeze cordonul polițiștilor locali și să intre în sala de ședința.

Aurelian Bădulescu a precizat că va face plângere penală și reclamă faptul că executivul PMB nu a permis accesul conilierilor PSD.

 

 

 

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că în urma tragediei de la Institutul “Matei Balș” trebuie realizate investiții în spitalele din Capitală. De asemenea va fi introdus în bugetul pentru anul 2021 un capitol care se referă la un audit al instalațiilor tehnice din spitale și la intervenții pentru remedierea problemelor.

“Este o tragedie care ne obligă să fim solidari și mai ales responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale, atât cele care țin de Minsiterul Sănătății, cât și cele care țin de Primăria Capitalei. Trebuie să facem pentru asta investiții atât la spitalele care țin de Ministerul Sănătății, cât și la cele care țin de Primăria Capitalei. Am avut o dicuție cu majoritatea din Consiliul General și am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care să se refere atât la un audit al instalațiilor electrice și a altor instalații din spital, cele 19 spitale ale noastre, cât și bani pentru intervenții, pentru remedierea problemelor pe care le găsim”, a precizat Nicușor Dan, la începutul ședinței Consiliului General al Capitalei.

Acesta a mai precizat că nu au existat probleme cu căldura în ultima săptămână la Matei Balș:Templul indian cu o uşă din aur pe care n-o poate deschide nimeni. Ce se ascunde aici poate provoca Al III-lea Război Mondial

“Pentru că au apărut speculații referitoare la lipsa agentului termic, vreau să fiu foarte clar: Am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call-center care primește telefoane în cadrul primăriei pe ceea ce înseamnă situația căldurii în București. Nu au existat probleme de căldură la Matei Balș în ultima săptămână, deci nici în această noapte”, a declarat primarul Nicușor Dan, la începutul ședinței de consiliu de vineri”, a precizat Nicușor Dan.

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here