Organizarea Jocurilor Olimpice de vară, reprogramate pentru 2021, se clatină puternic. Din ce în ce mai multe semnale merg în direcția unei noi amânări. Cel mai recent a venit din partea președintelui SUA, Joe Biden. 

Democratul Joe Biden, recunoscut drept foarte aspru în ceea ce privește măsurile anti-COVID-19, a declarat că prezența sportivilor americani la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, nu este garantată. 

„Sper că vom putea participa, sper că va fi posibil, dar vor vedea”, a declarat Joe Biden la postul de radio Westwood One, la pauza Super Bowl, eveniment de mare tradiție, care s-a desfășurat cu spectatori în tribune, într-o formulă mai restrânsă, la aproximativ jumătate din capacitatea arenei. 

 

Organizarea Jocurilor Olimpice 2021, șanse mari să pice din nou

 

Joe Biden a refuzat să dea un răspuns ferm, la întrebarea privitoare la necesitatea organizării Super Bowl. Președintele a răspuns că decizia ar trebui să se bazeze „pe știință”.

Șansele ca Jocurile Olimpice să se reprogrameze, sunt consistente, având în vedere faptul că mai multe state ale lumii au anunțat menținerea restricțiilor și pentru 2021. Când despre evenimentul sportiv programat inițial pentru 2020, potrivit unui sondaj realizat în Japonia, 61% dintre cetățeni doresc amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

Potrivit noului calendar, Jocurile Olimpice ar trebui să debuteze pe data de 23 iulie. 

Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi… uluitor ce au mai găsit

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here