Meteorologii de la AMN au emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, care intră în vigoare marți, la ora 23:00 și rămâne valabil până miercuri, la ora 18:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Sunt vizate județele Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea, potrivit hărții AMN. 

 

 

Vreme deosebit de rece. Temperaturi negative până pe 8 aprilie 2021

 

În plus, marți seară intră în vigoare o informare meteorologică ce prognozează precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, valabilă de la ora 21:00 până joi, 8 aprilie, la ora 10:00.
Începând din noaptea de marți spre miercuri, în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.
 Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.ANUNȚ IMPORTANT! Când revenim la normalitate? Premierul Florin Câțu a anunțat DATA EXACTĂ

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here