Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme deosebit de rece și geroasă care este valabilă până miercuri dimineaţă. De asemenea, a fost emisă o atenționare de Cod galben de vânt în Carpaţilor Orientali şi Meridionali, precum şi pentru judeţele din Moldova.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de luni, de la ora 20.00, până miercuri, la ora 10.00.

“În intervalul menţionat, în nordul, centrul şi estul ţării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri (16/17 februarie) şi în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 şi -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade”, potrivit ANM.

Marţi, maximele termice vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -6 şi 0 grade.

ANM a emis avertizări Cod galben de vânt pentru Carpații Meridionali și Orientali și pentru zona Moldovei, valabil de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 2.00, la altitudini de peste 1.700 de metri, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Sub Cod galben de vânt va fi și zona Moldovei, luni, până la ora 20.00.

“Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzaţia de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată”, arată meteorologii.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi şi în Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi estul Munteniei.

A crezut că a cumpărat doi căţeluşi abia născuţi, însă surpriză… S-au mărit şi s-au transformat în… Nu erau deloc câini! Ce crescuse, de fapt?

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here