România rămâne sub amenințarea furtunii până luni. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de cod portocaliu și galben de ploi puternice și furtuni, valabile în cea mai mare parte a țării.  O avertizare cod portocaliu vizează 16 județe până sâmbătă noapte, iar alta 5 județe până duminică noapte.

 

Cod galben de furtună până sâmbătă, la miezul nopții

 

Sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 23:00, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

 

Cod portocaliu în estul țării și Oltenia

 

Tot sâmbătă, între orele 12:00 -23:00, în județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț  și Argeș va ploua abundent.

În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.
Ploi abundente vor cădea și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.


 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Al doilea cod portocaliu, valabil până duminică, la miezul nopții

 

Începând de sâmbătă, de la ora 23:00, până duminică, la ora 23:00, în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
 Vremea se va menține în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane.

 În județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here