Luna martie a adus episoade de vreme contradictorii, iar meteorologii nu au vești prea bune nici pentru zilele următoare. 

ANM a emis o informare meteorologică care va intra în vigoare joi noapte, la ora 23:00 și va fi valabilă până vineri, 12 martie, la ora 18:00. Sunt prognozate precipitații mixte, depuneri de polei, ninsori la munte, intensificări temporare ale vântului, care vor cuprinde treptat toată țara.

Aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.
Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de  50…60 km/h, amplificând senzația de frig. 

Joi și vineri vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.
Din noaptea de vineri spre sâmbătă și pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

 

Cod galben de ninsoare și viscol

 

Pentru ziua de vineri, a fost emis și un cod galben, de la ora 02:00 până la 18:00, de ninsori în general moderate cantitativ, viscol la munte pentru Maramureș, Munții Apuseni și Carpații Oriental. 

Va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Sunt vizate județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Timiș, Vrancea, potrivit hărții ANM. 

Ce nume va purta fetița Ginei Pistol cu Smiley

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here