Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de cod portocaliu, valabile duminică după-amiază, în 10 județe din zona de munte. Sunt așteptate rafale de vânt de peste 100 km/ h, ninsori abundente și viscolite.

 

Cod portocaliu la peste 1800 de metri altitudine

 

În intervalul orar 14:00 – 20:00, la peste 1800 de metri, în județele Alba, Braşov și Sibiu vântul depășește la rafală 120 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. 

Avertizarea este valabila și în județul Argeş, Prahova și Dâmboviţa, tot la peste 1800 de metri altitudine, însă în aceste zone rafalele de vânt de peste 120 km/h sunt însoțite și de ninsoare. 

În județele Gorj și Vâlcea, la peste 1800 de metri, vântul asociat cu ninosarea, prezintă intensificări puternice, cu viteze la rafală de peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. 

În Caraş-Severin și Hunedoara, la cote care depășesc 1800 de metri au loc intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h. Totodată, meteorologii anunță și viscol puternic și vizibilitate redusă, transmite meteoromania.ro.

 

Aşa arată oraşul care a stat în adâncuri vreme de 90 ani. Apele s-au retras, iar ceva şocant a ieşit de-acolo

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here