La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului, a declarat Anca Dragu, președinta Senatului, vineri, după ce Pavilionul 5 al spitalului de boli infecțioase din Capitală a fost cuprins de flăcări, iar patru persoane au murit.

Anca Dragu, președinta Senatului, despre incendiul de la Institutul Matei Balș: „Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie”

 

„Cu greu îmi găsesc cuvintele după o asemenea tragedie. La Institutul Matei Balș erau oameni care au venit să se vindece de bolile lor și n-au mai plecat acasă din cauza incendiului. Le transmit condoleanțe familiilor îndurerate și multă putere pacienților afectați de incendiu. Asemenea tragedii nu pot și nu vor rămâne fără urmări. Specialiștii vor stabili cauzele acestui incendiu dramatic. Imediat după ce aflăm ce a dus la producerea acestei tragedii, putem vedea cum și cât de repede trebuie schimbat tot ce nu e în regula în sistemul sanitar din România”, a scris senatoarea Anca Dragu, pe Facebook.

Mesajul Ancăi Dragu, președinta Senatului, vine ca reacție la incendiul izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș. Peste 100 de persoane au fost evacuate din pavilionul afectat, iar 53 dintre acestea au fost transferate către alte unități sanitare din București:

 • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;
   
 • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;
   
 • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
   
 • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;
   
 • 5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;
   
 • 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2;
   
 • 4 pacienți la Spitalul „Witting”;
   
 • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
   
 • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
   
 • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;
   
 • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Informații despre starea pacienților o sa puteți obține de la purtătorul  de cuvânt al spitalului. Ce trebuie să vedem este că acești pacienți aveau o boală respiratorie, erau dependenți de oxigen și peste această problemă a survenit un incendiu, cu expunere la monoxid fum și produși de ardere. Pacienții au fost evacuați și decuplați de la oxigen pentru o perioadă scurtă, pentru că nu se putea realiza transportul în alte condiții. Ceea ce este importanta este că au fost preluați în cel mai scurt timp de spitalele din București. La ora 5:15 toate spitalele din București au primit informarea și s-au refăcut toate circuitele, s-au pus la  dispoziție saloane și pacienții care au putut fi mutai, au fost mutați, astfel încât acești pacienți să fie imediat transferați pentru ca avea nevoie de oxigen, iar oxigenoterapia pentru un pacient cu COVID-19 este un element critic și lipsa poate să-i pună viața în pericol.Înțeleg că nu au fost probleme în timpul transportului”, a declarat medicul Radu Țincu, vineri, în direct pe B1 TV.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here