Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat duminică seară că prelungirea carantinei cu 72 de ore în municipiul Timișoara de către secretarul de stat Raed Arafat „este o bătaie de joc” la adresa locuitorilor. El i-a acuzat pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, că „au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta” orașului și a zonei periurbane.

Mesajul președintelui CJ Timiș vine în contextul în care votul exprimat sâmbătă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu s-a întrunit majoritatea necesară pentru a prelungi carantina pe o perioadă de șapte zile în Timișoara, Dumbrăvița și Giroc, astfel că localitățile ar fi urmat să iasă din carantină luni, când expira măsura. Cu toate acestea duminică, autoritățile au anunțat că, la ordinul șefului DSU și după consultări cu conducerea Ministerului Sănătății, în localitățile menționate și în alte două comune periurbane, Moșnița Nouă și Ghiroda, carantina va fi prelungită cu 72 de ore, începând de luni.

„Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane. Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare”, a declarat președintele CJ Timiș.

Alin Nica spune că a cerut explicații și a propus soluții, dar chiar și așa „răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală”.

știre în curs de actualizare

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here