Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali, la dezbaterea din plenul Parlamentului pe legea bugetului din acest an, că nu au bani pentru investiții, alocații, salarii sau pensii, dar pentru clientela politică au găsit bani. Simonis a mai spus că PNL-iștii se folosesc de banii publici pentru a tranșa conflictele interne din partid: „Ce treabă au românii cu războiul dintre Orban și Cîțu din PNL?”.

 

Simonis, către Cîțu: Prima dată nu prea v-a onorat desemnarea ca premier, că ați dezertat

 

„Domnule premier fără portofoliu, recunosc că am încercat să urmăresc cu atenție discursul dvs plictisitor, anost și lung și am remarcat două chestiuni. 1: Când ați spus că v-a onorat desemnarea în funcția de premier. Prima dată nu v-a onorat prea tare și ați dezertat în Parlament, ați dat bir cu fugiții și ați lăsat țara singură în plină pandemie. 

Al doilea lucru pe care l-am remarcat au fost niște glumițe despre alocații. Eu nu știu dacă aveți copii domnule Cîțu, dar probabil că de la înălțimea funcției și dimensiuneaa salariului nu înțelegeți nevoile oamenilor de rând”, a declarat Alfred Simonis, de la tribuna Parlamentului.

Alfred Simonis (PSD): Coaliția sărăciei a venit cu un buget al austerității. Nu aveți bani de alocații, salarii și pensii, dar pentru clientela politică ați găsit

 

 

Acesta i-a acuzat apoi pe liberali că nu au bani de investiții, alocații, salarii, pensii, bilete gratuite la tren pentru studenți ori vouchere de vacanță, dar pentru clientela de partid își găsesc bani. Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Simonis a mai spus că liberalii se folosesc de banii din bugetul de stat pentru a tranșa conflictele interne din partid.

„Azi, coaliția sărăciei își dă examenul incompetenței: asistăm la apogeul neputinței unui guvern fără viziune de dezvoltare a României. După două luni de întârziere, au venit cu un buget al austerității, al sărăciei, cu tăieri peste tăieri. 

Nu creșteți venituri, nu combateți evaziunea, nu recuperați datoriile uriașe, nu investiți în economie. Le spuneți pensionarilor că nu aveți bani de pensii, uneori îi faceți asistați sociali. Ei sunt părinții și bunicii noștri care au trăit greu o viață întregă, iar voi îi sacrificați în continuare. 

Le spuneți copiilor că nu aveți bani de alocații tocmai când părinții lor sunt fără locuri de muncă sau în șomaj tehnic tocmai pentru că voi nu ați fost în stare să luați măsuri de redresare economică. 

Nu aveți bani pentru sănătate în plină pandemiei, nu aveți bani pentru vouchere de vacanță, pentru transportul gratuit al studenților. Apropo, dle Orban, a învins dl Cîțu? Parcă voiați un amendament. Ați renunțat… 

Nu aveți bani pentru susținerea economiei, pentru mediul privat și discutați de disponibilizări la stat. Deși marea majoritate a bugetarilor sunt oameni serioși care muncesc, i-ați făcut niște paria. În  loc să-i amenințați că-i dați afară, mai bine le-ați da de lucru celor care stau degeaba. O fi și din ăia… Dar să nu-i puneți să vă care valiza sau să vă ridice ochelarii ca cei mai răi dintrebaroni. Știți la ce mă refer, dle Barna…

Nu aveți bani pentru astea, dar aveți pentru pușculita electorală a domnului Cîțu. Miliarde de lei din Fondul de rezervă și din alte surse pentru clientela politică, pentru mită electorală. În timp ce voi vă ocupați de baronii PNL, ca să-l ajute pe Cîțu la congres… Ce treabă au românii cu războiul dintre Orban și Cîțu din PNL?”, a mai spus social-democratul Alfred Simonis.
 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here