La dezbaterea din plenul Parlamentului pe proiectul de buget pe 2021, deputatul PSD Alexandru Rafila a reproșat coaliției de guvernare că a respins în Comisii absolut toate amendamentele la proiect depuse de Opoziție. Rafila a punctat că e statistic imposibil ca niciun amendament să nu fie bun. A mai precizat, de asemenea, că guvernanții nu par să înțeleagă faptul că bugetul e al țării, nu al lor. „Parlamentul trebuie să-și asume un buget în care să aprobe amendamentele de bun simț ale Opoziției”, a insistat Alexandru Rafila. Acesta a mai ținut să precizeze că banii alocați pentru Educație și Sănătate nu reprezintă cheltuieli, ci investiții.

Alexandru Rafila, la dezbaterile pe buget: Niciun argument nu stă în picioare în fața coaliției de guvernare / Toată lumea invocă greaua moștenire când nu are soluții

 

Alexandru Rafila, reacție după ce toate amendamentele Opoziției la proiectul de buget au fost respinse în Comisii

 

„Ne aflăm într-un moment în care PSD, dar și alte partide au depus amendamente pentru Sănătate și pentru Educație. Noi încercăm să asigurăm accesul cetățenilor la servicii de sănătate, să asigurăm controlul pandemiei și să asigurăm reluarea vieții economice și sociale. Trebuie să asigurăm dreptul constituțional al copiilor și al tinerilor la învățământ. Anul trecut copiii nu au avut acces la învățământ.
În Sănătate și Educație nu discutăm despre cheltuieli, ci despre investiții. Dacă dorim ca țara noastră să se dezvolte cum ar trebui, trebuie să investim în Sănătate și Educație.

Mă așteptam ca premierul să prezinte un raport despre buget, dar dânsul n-a putut să depășească un stereotip pe care și alți colegi din Guvern îl au: s-a referit exclusiv la PSD, la greaua moștenire pe care văd că toată lumea o invocă atunci când n-are soluții. Speram ca premierul să aibă vocația construcției. Din păcate, ne aflăm la un moment în care remarcăm că există vocația vorbelor fără fond, fără să realizăm că e bugetul României, nu al coaliției de guvernare.

Statistic vorbind, dacă ne referim la peste 3.600 de amendamente, trebuie să plecăm de la premisa că măcar 1% sunt bune. Toate au fost respinse. În Comisiile reunite de Sănătate a fost un simulacru de dezbatere. La final am realizat că niciun argument nu stă în picioare în fața coaliției de guvernare. Apropo de interesul pentru Sănătate, eu am remarcat faptul că dl Voiculescu (ministru Sănătății) a părăsit sala de minute bune… 

Parlamentul trebuie să-și asume un buget în care să aprobe amendamentele de bun simț ale Opoziției”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila.
 

Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here