Alexandru Rafila, deputat PSD, reprezentant al României la OMS, s-a declarat total nemulțumit de modul în care Ministerul Sănătății, condus de către pluseristul Vlad Voiculescu, gestionează criza COVID-19. 

Ministerul Sănătății a luat primele măsuri ferme pentru combaterea pandemiei abia din luna martie, susține Alexandru Rafila. 

„Lucrurile trebuie gestionate de Ministerul Sănătății. Eu am obosit să tot dau sugestii încă din luna decembrie. Din păcate, ministrul Sănătății abia după 3 luni a început să ia primele măsuri. Eu am îndoieli foarte serioase văzând modul actual de abordare, lipsa de seriozitate, inclusiv episodul cu neutilizarea măștii de protecție de către ministru. Nu sunt semne de bun augur”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Alexandru Rafila: „Pericolul cel mai mare este legat de lipsa aderenței la vaccinare

 

De asemenea, medicul Rafila a subliniat necesitatea accelerării campaniei de vaccinare, pentru revenirea la normal. 

„Legat de revenirea la normalitate, avem problema vaccinării. Ca să aibă succes, trebuie să-și dubleze cadența, să ajungem la o medie de 100.000 de doze/zi, e cea mai mică cifră necesară. Să sperăm că în septembrie avem 11 milioane de persoane vaccinate. Pericolul cel mai mare este legat de lipsa aderenței la vaccinare”, a mai transmis Rafila, joi, 1 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă. 

 

Se scumpesc țigările. Incredibil! Câți bani costă un pachet de la 1 aprilie

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here