Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de tip cod portocaliu și cod galben de intensificări ale vântului pentru jumătate de țară.

 

Cod portocaliu și cod galben de vânt puternic 

 

Astfel, pe parcursul zilei de joi, între orele 12.00 și 21.00, zonele montane ale județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea și Buzău se află sub cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului.

În aceste zone, în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 120…130 km/h viscolind zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

În același interval, județele din Transilvania, Maramureș, Crișana, precum și restul zonelor montane, sunt vizate de o avertizare cod galben.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.

La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…110 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

În același timp, până vineri, la ora 6.00 este în vigoare o atenționare cod galben, de asemenea, petru intensificări ale vântului.DACĂ deții această CAMERĂ de SUPRAVEGHERE arunc-o imediat! Aceasta permite atacatorilor să SPIONEZE oamenii

harta cod portocaliu si galben in judete din Moldova, Transilvania, Maramureș și Crișana

 

Intensificări ale vântului în zona montană

 

Meteorologii anunță că în noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h, iar pe creste 90…110 km/h.

Harta cod galben in zone din Carpații Orientali și Carpații Meridionali

 

 

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here